hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CHP'nin o önerisine AK Parti kapıları kapattı

    CHPnin o önerisine AK Parti kapıları kapattı
    expand

    CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu "samimiyseler ilk adımı Meclis Başkanlığı seçiminde atsınlar" dedi. Başkan konusunda muhalefete danışılmasını istedi ama AK Parti yeşil ışık yakmadı. Grup Başkan Vekili Suat Kılıç "Çoğunluğu olan parti meclisi kimin yöneteceğini de belirler" dedi. Kılıç Meclis Başkanlığı'nda değil, yeni anayasa çalışmalarında muhalefete ihtiyaç duyacaklarını söyledi.

    CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun uzlaşmanın ilk adımı olarak Meclis Başkanlığı seçimini işaret etmesinin ardından gözlerin çevrildiği iktidar partisi bu öneriyi irrasyonel bulundu.


    AK Parti Grup Başkanvekili Suat Kılıç, CNN Türk yayınında öneriye kapıları kapattı.

    "Kurulacak hükümetin ülkenin tamamını yöneteceğine göre bakanları da muhalefetle belirlemek gerekir noktasına gelir ki bu irrasyonel olur" diyen Kılıç, Meclis Başkanlığı seçimi için uzlaşma kapısını kapattı.

    Meclis Başkanlığı konusunda kapıyı kapalı tutaniktidar partisi yeni anayasa için "muhalefetsiz olmaz" görüşünün arkasında.

    Suat Kılıç, "2010 yılı deneyiminde muhalefet ngelliyici bir tutum takındı. Şimdi yeni sayfa açılmalı. Muhalef desteği olmaksızın yapma imkanı oluşmadı. CHP, MHP ve BDP'nin desteğine ihtiyaç var ne şekilde hareket ederler bilemeyiz" dedi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow